Saker man lär sig om sig själv.

Nu när jag flyttat till eget boende så har jag upptäckt en del nya saker om mig själv.

Ja, det är inga djupare analyser av mig själv som lett fram till den nya kunskapen, snarare vardagliga episoder.

Området jag bor i är ansett som ett invandrar område, även jag hade den uppfattningen innan jag flyttade hit. Fast var alla invandrare bor har jag inte riktigt luskat ut än, alla trappor har svenska namn på porttelefonerna, men visst det är mycket affärer med konstiga saker från andra kulturer, det finns torghandel som till största delen bedrivs och används av invandrare osv.

Första dagen jag var och handlade mat så satt det en tjej med slöja i kassan, dock så pratade hon bred skånska, något som fick mig att reagera, självklart så hade jag förväntat mig att hon skylle bryta.

Trots att jag ser mig som en person som inte dömer folk pga av utseende eller härkomst så finns fördommarna där mer eller mindre omedvetet.

Nästa episod var hos slaktaren, en kvinna i slöja frågade efter grishjärta och, kolungor, tji fick mina fördomar om att alla kvinnor med slöja är muslimer. Alternativt så är grishjärta extremt billig mat och troendet inte så viktigt alla gånger, nu gissar ju på det första alternativet.

För övrigt så är det riktigt roligt att bo i ett område där man kan få uppleva smaksensationer från barndomen. Dessutom så är bemötandet riktigt vänligt, man känner sig riktigt välkommen till sitt nya område.

 

//Herr S

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s