Trött på allt snack om genusfrågor!

Är så trött på allt prat om genusfrågor i olika sammanhang, framför allt när det hela tiden pratas om hur olika verksamheter skall anpassas så att kvinnor kan göra sin karriär.

För mig så är det ett misslyckande om man sänker kraven för att kvinnor skall klara av jobbet, ja om jobbet i sig kräver en viss fysisk styrka så är det fel att sänka kravet.

Är det inte så att det snarare är så att felet ligger tidigare i livet än vid aktuella jobbansökan, att samhället i stort har en viss bild på hur kvinnor skall vara, att det gör att dom inte har den fysiska styrka som krävs i vissa yrken. Är det inte där diskussionen skall börja och inte när man väl är på ett arbete som ställer vissa krav.

Nu vet jag att det finns massor av kvinnor som klarar av kraven, som gör ett riktigt bra jobb, jag vet samtidigt att dom kvinnorna ofta måste lägga till sig med en attityd för att skilja sig från dom andra som är ”kvoterade” in, för att markera att dom är där på egna meriter och inte för att någon vill vara PK.

//Herr S

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s