Ens egen roll kring ett problem!

Bokmalens inlägg sin och sin partners relation i arbetet har rätt så mycket med att göra kring ett ämne jag ofta funderar kring.

Hur uppfattas jag av andra i mitt arbete, hur uppfattar jag min egen roll i arbetat.

Jag är ganska så säker på att jag i en del fall kan upplevas som ganska ointresserad av vad som sker på jobbet, att jag inte förstår problemen som finns osv.

Nu upplever jag det ju annorlunda, jag är väldigt intresserad av hur vi jobbar, förstår problemen, den stora skillnaden är jag inte upplever saker på samma sätt som andra, jag ser andra problem och framför allt andra lösningar på det hela.

Dock så har jag slutat med att lägga ner så mycket energi på att driva min linje när jag märker att andra inte förstår eller orkar ta tag i saker som kräver mer jobb.

I stora drag så kan vi säga att jag inte lägger energi på saker som inte är viktiga för cheferna, är dom nöjda med att vi jobbar som vi gör så fortsätter vi med det även om det inte är speciellt effektivt.

Nu kan detta ju vara enormt frustrerande ibland, men då får jag helt enkelt ställa mig frågan hur mycket energi jag vill lägga på det, om det ger mig mer än vad det kostar.

Samtidigt så kan jag nog upplevas som engagerad ibland, men det är inte samma sak som att man orkar ta tillvara på det, för mina tankar leder ofta till att problemet skall lösas längre upp i organisationen, att problemen har sin grund där. Det är väldigt sällan man orkar ta tag i den typen av problem, se sin egen roll i det hela. Extra jobbigt blir det när jag samtidigt presenterar ”produktionen” problem, vilka förändringar vi bör göra osv.

Byggbranschen har massa inbyggda fel, system fel som alla är mer eller mindre medvetna om men ingen orkar ta tag i. Personligen så funderar jag ibland på hur vi kan tjäna pengar överhuvudtaget, samtidigt som jag funderar kring varför det skall vara så jäkla dyrt att bygga, varför kunderna inte ställer större krav på att priset skall ner.

 

 

 

/Herr S

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ens egen roll kring ett problem!

 1. Bokmalen skriver:

  Ja, detta är ett intressant område. Och jag är medveten (i alla fall ibland 🙂 ) att jag är en del av att det är som det är. Mitt agerande eller avsaknad av agerande gör att inget förändras. Vi är alla en del av helheten och vi påverar och påverkas av varandra. Ibland blir man bara fast i en evig loop som inte förändrar något. Det krävs oerhört mycket för att något skall ändras och den enda man verkligen kan ändra på är sig själv. Mitt agerande möjliggör min kompanjons agerande.

  Jag är allt för medveten om att det är jag som måste ändra på mig för att det skall hända något och det måste hända något för annars går vårt företag under. Nu överdriver jag INTE!!!

  Jag blir bara så trött ibland på att det är ett steg framåt och tre tillbaka. I morgon skall jag börja med att ordentligt ta mig en titt på mig själv i olika situationer där min kompanjon är involverad. Jag behöver kasta av mig den blöta filt som jag tillåter honom att lägga över mig och resten av organisationen.

  Jag kan och jag vill förändras!!

  • herrsspekulerar skriver:

   En del av problemet är ju hur man prioriterar olika saker, många är ju fast i de problem som finns här och nu, tar sig inte tid till att se saker i stort, hur man borde jobba för att bli bättre.

   Precis som jag kanske kan fastna i det stora, då jag har en tendens till att tycka att det är en självklarhet att vi kan lösa dom små problemen, att det ingår i vårt arbete.

   Jag vill också förändras, vara med och förändra saker, men det kräver en medveten strategi från min sida och det är något som kräver en engeri som jag inte har riktigt nu i vintermörkret.

   //Herr S

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s