Ibland undrar man ju.

Ibland, ja rätt så ofta så funderar jag kring hur chefer tänker, om dom lever i samma verklighet som oss andra.

Man jagar kostnaden för personalen, ständigt prat om hur mycket personalen kostar, trots att den kostnaden är förhållandevis liten, mellan 10-15 procent av totalen. Att man samtidigt låter struktur fel sluka enorma summor pengar verkar det inte vara någon som reagerar över.

Fast jag misstänker att det är som vanligt, om problemet ligger närmare den egna gruppen så blir det ju jobbigt att ta tag i det hela, då är det ju lättare att angripa en grupp som inte är så nära en själv.

Nu är ju nog dom flesta av oss så, man undviker det jobbiga såvida det inte är lättare totalt sett att ta tag i det tillfälligt jobbiga.

Är kanske bara min bransch men har en känsla av att det är så i andra branscher också.

//Herr S

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Ibland undrar man ju.

 1. Bokmalen skriver:

  Så är det i alla branscher och tyvärr tror jag att de inte förstår helheten och hur allt hänger ihop. Och att de undviker saker som kommer dem för nära, precis som du skriver.

 2. herrsspekulerar skriver:

  Jag har full förståelse för att det blir jobbigare att ta tag i saker om det ligger nära ens egna uppgifter, men det är ju trots allt det chefer och andra kontorsmänniskor har betalt för att göra, en del mer betalt än andra.

  För övrigt så tycker jag det är riktigt intressant att jämföra argument högre chefer använder för att motivera sin egen lön, jämför man det med folk på golvet så brukar det vara samma situation för båda parter, bara det att ena gruppen inte har lika hög lön.

  Den rådande synen på arbete och hur man värderar det skrämmer mig väldigt mycket, det säger rätt så mycket om hur man värderar människor i stort.

  //Herr S

 3. kloktok skriver:

  Så var det när jag jobbade inom den privata tillverkningsindustrin. Så var det även när jag jobbade inom privat behandlingsarbete. Så är det när jag jobbar kommunalt inom vård&omsorg…
  Fel folk blir chefer i Sverige tror och tycker jag. Alltför många är konflikträdda och ser enbart till att skaffa sig egna karriärfördelar. 😦

  • herrsspekulerar skriver:

   Problemet är att vi i Sverige har en tendens att se chefskapet som något man använder för att höja en medarbetares lön, belöna det man gör nu, för det går ju inte att höja lönen annars, det är ju inte rättvisst mot dom andra som har samma uppgifter. Blir någon däremot chef så kan man ge högre lön. Sen att den personen inte är lämplig som chef tycks man ofta glömma bort.

   //Herr S

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s